Grip A i vacunació durant l’embaràs

publicado en: General | 0

La gestació no provoca una especial susceptibilitat de contagi pel virus de la Grip A i, en la immensa majoria de casos, el curs de la malaltia és lleu.

Els principals organismes sanitaris del món, assessorats pels especialistes en el tema, s’han posat d’acord en establir quins són els grups poblacionals de risc, en els que la Grip A pot ser especialment perjudicial i que, per tant, es poden beneficiar de l’administració de la vacuna.

Calendario-de-Vacunacion

Les embarassades formen part d’aquest grup, ja que en estudis recents s’ha demostrat que aquelles gestants que pateixen la Grip A tenen un risc de quasi cinc vegades més d’ingrés hospitalari i d’aquestes una de cada tres pot requerir d’ingrés en una unitat de cures intensives.

Actualment es disposa d’una vacuna especialment dissenyada per a les gestants, sense adjuvants, per augmentar la seguretat a nivell fetal i mantenir un nivell alt d’eficàcia d’immunització a l’embarassada. Aquesta vacuna ja està distribuint-se entre els diferents centres de la salut de Catalunya i, per tant, estarà disponible per totes les gestants que desitgin vacunar-se.

Des de la Societat Catalana d’Obstetrícia i Ginecologia, vetllant per la salut de les nostres gestants, ens fem ressò de la necessitat de que rebin les mesures de prevenció adients, per assegurar el benestar del binomi mare-fill. Aquestes mesures són, entre d’altres, la vacunació contra el virus de la Grip A.

 

Dejar una opinión