Esterilitat: tractament de l’home

publicado en: Especialidades, General | 0

No hi ha cap tractament general amb medicaments per augmentar el nombre, la mobilitat i/o corregir la forma dels espermatozous.

Abans de sotmetre’s a radioteràpia o quimioteràpia per malalties neoplàsiques, hi ha la possibilitat de congelar semen per preservar els espermatozous.

Quan no es poden obtenir espermatozous (semen, punció-aspiració testicular, biòpsia testicular) es pot recórrer a la utilització de semen de donant (banc de semen).
El tractament mèdic de l’home pot ser útil:

  • Quan l’home pateix un hipogonadisme hipogonadotròpic (per una estimulació inadequada o una absència total d’estimulació hormonal dels testicles) es pot administrar un tractament substitutiu amb hormones gonadòtropes per estimular la producció d’espermatozous als testicles.
  • En determinats casos de disminució de la producció testicular d’espermatozous per causes hormonals.
  • En cas d’infecció seminal. En aquest cas s’han d’aplicar tractaments antibiòtics.

tratamiento-inf-masc-macs

La cirurgia andrològica està indicada:

  • En els casos d’obstrucció (postinfecciosa, vasectomia), d’absència congènita d’una part de la via seminal o d’absència d’ejaculació (lesions medul·lars) és possible la punció-aspiració d’espermatozous testiculars (TESA) per utilitzar-los en una fecundació in vitro. En determinats casos d’obstrucció de la via seminal es pot intentar reempalmar-ne els extrems sans mitjançant la microcirurgia.
  • En alguns casos de varicocele (varius de les venes espermàtiques) pot ser necessària la lligadura quirúrgica de la vena espermàtica. Quan hi ha varius als testicles pot ser indicat el tractament quirúrgic, encara que cal aclarir que prop del 15% d’homes fèrtils pateixen aquest trastorn i que alguns homes estèrils no milloren després de la cirurgia, perquè probablement hi ha un altre factor no detectat.

Dejar una opinión